coco conserven

Coco Conserven biedt een antwoord op de schaduwzijden van onze verscultuur. Ze conserveren en  bewaren smaak, de oogst en dat wat van waarde is op een duurzame manier door lekkere conserven te maken.

De droom van cococonserven is om uit te groeien tot een fameus conservenhuis dat alle conserveringstechnieken tot in de puntjes beheerst en het bewaren van smaak tot kunst verheft.

Het doel is om een nieuw licht op de voedselindustrie te werpen en een ‘houdbaar’ voedselsysteem te realiseren.

Tegen het licht van voedselverspilling, de footprint van onze verscultuur en de korte tijd die mensen hebben om te koken bieden conserven uitkomst. Door in te blikken omzeilen we de energie-slurpende en voedsel-verspillende vers-logistiek en komen we terecht in een wereld die minder verspilt en die kan leveren on demand.

In een oude granatenperserij die omgebouwd is tot een kleine conservenfabriek verwerken ze verse ingrediënten tot smaakvolle gerechten die je lang en ongekoeld kunt bewaren.

Ze conserveren met het idee dat bijzondere smaken zich in de loop van weken en maanden ontwikkelen en kiezen gerechten die door het conserveren nog smaakvoller worden.

De productie volgt de seizoenen. Van alle ingredienten die we gebruiken weten we hoe ze geproduceerd zijn en waar ze vandaan komen. De producenten en leveranciers waar mee gewerkt wordt leveren kwaliteit en houden rekening met de impact van hun werkwijze op mensen, dieren en natuur. Er wordt gekookt zonder kunstmatige toevoegingen en aroma’s en ze ontwikkelen bij voorkeur recepturen die reststromen, overschotten en de minder courante delen van goed gehouden dieren verwaarden.

Zo zorgen we dat de oogst zijn waarde behoudt en dat we goed kunnen eten in een mum van tijd.